Titi és Detti –Titinek nincs elég problémája a munkahelyével, még nemi hovatartozását is szégyellnie kell. A lány egy közértben pénztáros, szerelme szintén lány. Legfőbb vágya, hogy divattervező legyen, naponta készíti az újabbnál újabb terveket. Apja egy agresszív alkoholista, Titi tőle tart a legjobban.

Petike és Tesó – a két fiú zenekarokat szállít. Petike cigány, Tesó nagydarab, kopasz, fehér srác, akit Petike sokszor skinheadnek szólít. Tesó mindig cigányozza, persze csak viccből, egyébként jó barátok. Saját fuvarozó vállalkozásukat próbálják beindítani. Petike csúnyán köhög.

Beus, Timi és Ferci – Beus és Ferci egy pár, Timi Beus barátnője. Nyaralni mennek, de az indulás Ferci és Beus szokásos veszekedése miatt késik. Timi otthon hagyta az ágyneműjét, Ferci felmegy vele a lakására, segíteni.

Joci – egy fitnessteremben recepciós. Nem teljes az élete, munka után breakes haverjaival lóg egy aluljáróban. Egy nap a bőrfejűek megverik Kiskatit, a breakes lányt. A tettesek megjelennek, köztük van a terembe járó Kopasz is. A verekedés elkerülhetetlen, Jocinál ott vannak a rábízott gyakorlókardok… Másnap viszont dolgoznia kell menni. Az egyik kardot elhagyja.

Andris és Roland – a két huszonéves srác Dj-ként próbál érvényesülni. Andris zenéket is ír, nemsokára megjelenik első zenéje egy külföldi kiadónál. Roland irigykedik, ezért ahogy csak tudja, szívatja őt. A hétvégi bulira készülnek, ahol mindketten játszanak. Roland szeretne egy most megjelent lemezt lejátszani, de sehogy sem tudja megszerezni. Andris megpróbál barátja kedvében járni.

Zoli – Otthonülő típus, aki mindenkiben él egy picit. Nem szeretne semmi mást, csak hogy végre leírhassa, kiírhassa magából a démonjait. Amikor éppen belekezdene, akkor éppen megcsörren a telefonja, vagy kopognak, vagy kész a tea, vagy a postára kell menni…

Lego, Erika, Galkó és Zsani – a csapat buliba indul, egy villamosmegállóban találkoznak. A drogok és a feltételek nélküli szex mozgatja fantáziájukat. Gátlásaik nincsenek, hiszen nem tudják mi az. A várost magukévá teszik, ahogy őket is a város. Ahogy egymást is. Szabadságukért még nem kell nagy árat fizetniük.

5 megjegyzés:

  1. szerintem nagyon ütős lett a film. a zenével együtt sokkolt. a végefőcímet is végigültem a teremben. (mondjuk az lehet h az utolsó mondat miatt volt. :]) nagyhüvelykujjfelfelé

    VálaszTörlés
  2. Nekem nem igazán tetszett a film. Túl butának állít be mindenkit kivétel nélkül. Az is lehet, hogy túl sokat vártam. Vagy nekem nem esett le valami.

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon nem tetszett, olyan az egész film, mintha az összes szereplő életéből a lehető legunalmasabb jelenek lettek volna összeszedve. A szereplők is nagyon teszetoszák, persze hogy azok, mivel amatőrök és ezen nem sokat segít ez a hazai védjeggyé vált kamerarángatás, amivel ez a film is készült. Jó ötlet összeszedni a mai bp-i főarcokat és belerakni a filmbe, emiatt meg is nézte mindenki, de miért pont azokat, akiknek aztán tényleg semmi érzékük a színészkedéshez? És nekem ebből a filmből nem jön le sem a kiüresedett városi lét céltalansága, sem a többi hasonló cucc, ahhoz ez túl kesze-kusza, és izzadságszagú. Láttátok a "Szezon" c. Török Feri filmet? Na, ha céltalanul bolyongó srácokról akartok filmet csinálni, akkor ott van nektek az iskolapéldának, mert az tényleg odabasz, az meg van szervezve, meg van szerkesztve, előtanulmány, kompozíció, színészvezetés, minden van ott, ami ebből hiányzik és ami jóvá tenné.

    VálaszTörlés
  4. Örülünk az őszinte kritikáknak, de annak is, hogy nem mindenki gondolja így!

    ;-)

    VálaszTörlés
  5. Minden film, és minden könyv ami egy idézettel kezdődik nálam elsőbbséget élvez.
    Hiszen ekkor az író, már az első percben megpróbálja felkészíteni a nézőt vagy az olvasót, hogy mit várhat, illetve megteremti a lehetőségét ennek.
    A film végén pedig szembesül a néző vagy az olvasó azzal, hogy így képzelte e el az egészet az idézet után, vagy netán fordult a kocka.

    Nekem tetszett a film, de kicsit el is szomorodtam. Az összes történet hihető, és valósághűnek tűnik, és talán pont ez zavar a legjobban.
    Lego, Erika, Galkó és Zsani története leginkább, hiszen mondjuk így közel a 30-hoz észreveszem hogy mennyire máshogy mennek manapság a dolgok, és szerintem rosszul máshogy... De az élet ilyen.
    Mert mindenki más már érettebb és csináljon azt amit akar, azzal semmi gond nincsen, hiszen nem lehetünk egyformák. De míg régebben volt egy határ, az az utóbbi években sajnos már nincsen.

    VálaszTörlés